Klassiska pannkakor á la LCHF

15 december, 2011 av Mariann Lämna en kommentar »

9-10 pannkakor

något omgjort recept som hittades i ”tidernas begynnelse” på KiF

4 ägg
3 dl grädde
3 dl vatten ( eller bara 6 dl vatten)
50 gram smält smör
4 msk fiberhusk

Gör så här:
Vispa äggen och blanda i vätskan, du kan välja bara vatten om du inte vill eller kan äta grädde. Vispa samman och ta smöret och blanda väl. Ta i fiberhusken och vispa kraftigt. Låt svälla i 5 min och vispa en gång ibland under tiden.

Grädda sedan pannkakorna som vanligt i en klick smör.

Vi tycker de är goda med kanel på
Eller varför inte stek vitkål och köttfärs med kryddor och gör Marianns Vårrullar
!

Ett annat bra pannkaksrecept som kom som tips i kommentarerna lägger jag här:

2 ägg
1.5 dl grädde
1 dl laktosfri mjölk (2,7 kh/100g)
4 msk mandelmjöl
1 msk fiberhusk
50g smält smör
lite salt

 

 


Annonser

14 kommentarer

  1. Reijo skriver:

    Det heter plättar! ;)

    • Mariann skriver:

      Nix, när jag gör plättar är de pyttesmå i plattlaggen, dessa pannkakor är stora som de traditionella. möjligt att ursprungsreceptet kallades för plättar.
      men i min värld är det pannkakor. ;)
      Kram Mariann

      • Reijo skriver:

        Haha jaa vi ska nog inte ha nån diskussion om det ;D

        God jul å tack för alla suveräna recept! =) Blir o beställa boken när lönen kommer =)

        • Mariann skriver:

          ha ha ha, nej vi kan kalla dem vad vi vill beroende på storlek ;)
          Stor varm julkram och det blir kul å höra sedan vad du tycker om boken och framförallt recepten i den!
          Mariann

        • Mariann skriver:

          Såg nyssens att Bokus via min länk här på sajten har sänkt priset till 149 just nu!

  2. Theres skriver:

    Dessa pannkakor/ plättar är jättegoda! Vänner till mig som inte äter lchf har fått smaka och samtliga håller med, mums!

  3. Monica skriver:

    Jag har hittat ett recept på KIF som jag tycker är bättre.

    2 ägg
    1.5 dl grädde
    1 dl laktosfri mjölk (2,7 kh/100g)
    4 msk mandelmjöl
    1 msk fiberhusk
    50g smält smör
    lite salt

    Detta blir underbart frasiga pannkakor näst intill omöjliga att skilja från vanliga.

  4. Camilla skriver:

    Har du testat att göra pannkaka på ”bara” kokosmjöl? Jag tål inte fiberhusk men gör ju gärna pannkakor… :-) Jag har ett recept där jag använder mandelmjöl, men är nyfiken på om kokosmjölet kan funka…

  5. Camilla skriver:

    Åh så bra, tack! Ska testa dem senare i veckan, idag ska det göras rostbröd ;-)

  6. Kirsi skriver:

    Ett tips till alla: pannkakor/plättar blir frasigare, om du byter ut en del av grädden till creme fraiche :-)

  7. Linnéa Runhage skriver:

    Tycker faktiskt att LCHF pannkakor är mycket godare än de ”traditionella” . t.o.m min sambo gör dom, och han är så genialisk i köket att han bränner vatten. Så dom är ju inte svåra heller direkt :)

Kommentera

*