Köttfärs & bacongratäng

2 juli, 2011 av Mariann Lämna en kommentar »

3-4 port
Ingredienser:

ca 600 g köttfärs
1 pkt bacon eller den mängd man vill
2 gula lökar eller purjolök
1-2 dl riven god ost
2 dl grädde eller creme fraiche
2 ägg
0,5 dl tomatpuré
salt, peppar och lite paprikapulver

Gör så här
1. Fräs färs och lägg i löken att fräsa med. klipp bacon i mindre bitar och låt dem också fräsa med en stund. Krydda.
2. Lägg över fräset i en ugnsfast form och strö riven ost över.
3. Vispa samman ägg och grädde eller creme fraichen.
4. Häll smeten över fräset och grädda i ugn 200 grader i ca 20 minuter eller tills såsen ”stannat” något.

Gröna bönor eller en god krispig grönsallad till är gott!

 

 

 


Annonser

6 kommentarer

  1. Yvonne skriver:

    Tack, du har räddat söndagsmiddagen 😀

  2. Jaana skriver:

    Denna gratäng åt vi igår kväll. Jag tog 250 g bacontärningar i den. Himmel så god den var! Maken lät meddela att den var nästan godare att äta ur formen när den var kall. *fniss*

    Så idag hade vi god lunch också.

    Tack och bock!

  3. Magnus skriver:

    Ska lagas! Tack 🙂

  4. Mia skriver:

    Detta är ofta vår fredagsmiddag . Enkelt o supergott Tack !

Kommentera

*