Köttfärslimpa med pizzasås

14 maj, 2012 av Mariann Lämna en kommentar »

Ingredienser
500 g köttfärs
1 ägg
1 finhackad liten gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk oregano
salt och peppar

Pizzasås:
2 dl passerade tomater eller krossade tomater
några msk olivolja
1 finhackad liten gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk timjan
1 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
1 tsk basilika
lite svartpeppar
salt

Gör så här:
Blanda till färsen och gör en limpa. Grädda limpan i 200 grader i ca 30 minuter.
Fräs löken i olivolja och slå över tomaterna och krydda och smaka av. Låt småputtra i 5 minuter.
Servera skivor av köttfärslimpan med tomatsåsen ringla över mer olivolja, en liten grönsallad till piffar ju upp det hela.

ps. för den som undrar var fettet är, så är det i min blandfärs- nötgräsbeteskött har 15-18% fett och fläskfärsen är ju fet i sig.
den som vill kan ju lägga till både mer smör och/eller olivolja.

Tips: Denna sås kan givetvis passa även till pizzan och också som sås till grillat mm.

 

 


Annonser

6 kommentarer

  1. FrökenNilsson skriver:

    Ser fantastiskt gott och fräscht ut!!
    en bra bild av LCHF istället för bara smör och grädde som många tror vi slevar/dricker ;)

    • Mariann skriver:

      Ja jag vill gärna inte bara äta grädde i allt varje dag, vi kör mer än gärna sådan här mat. :D där fettet mer kommer från olivoljan som omväxling.
      Sedan är det ju både fläsk och nötfärs och nötfärsen (gräsbetes) har 15-18% fett så :)
      Grisen är KRAV :)

  2. Tina Johansson skriver:

    Detta blev dagens middag! Så gott!

  3. Köttfärslimpa är så otroligt gott. Jag gillar färsrätter.

Kommentera

*