Köttgryta med paprika

1 juni, 2011 av Mariann Lämna en kommentar »

4 portioner

Ingredienser:
800 g grytbitar nöt gärna gräsbetes
3 gula lökar
2-3 paprikor av olika färg
2 zucchini
1 chili
2-3 dl creme fraiche eller smetana
Smör
Salt, peppar, paprikapulver och vitlök

Gör så här
Fräs grytbitarna i smöret och krydda upp. Grovhacka löken och låt den fräsa med en stund.
Grovhacka chilin och lägg i. Häll sedan på någon dl vatten och låt detta små puttra på låg värme i ca 1-2 timmar, ju längre tid ju mörare kött.
När det återstår ca 30 minuter av koktiden, blanda ner creme fraichen och sedan tar du i de grovt hackade paprikorna och vänder ner dem och tillsist lägger du över de skivade zucchinisarna och låter grytan puttra de sista 30 minuterna.

Tips: Ta rött vin i stället för vatten.


Annonser

Kommentera

*