Krämig köttfärsgratäng

14 april, 2011 av Mariann Andersson Lämna en kommentar »

cirka 2 portioner

Ingredienser:
400-500 gram köttfärs, jag föredrar gräsbetesfärs
1-2 gula lökar
cirka 30 g smör
1/2 deciliter tomatpuré
1 deciliter god riven lagrad ost, eller mer om man gillar ost.
2 deciliter grädde
1 ägg
salt och peppar
valfria kryddor av paprikapulver och timjan, färsk eller torkad basilika, finns säkert fler att testa.

Gör så här
Fräs färs och lök, ta i tomatpurén och krydda med valfria kryddor, smaka av.
Häll över färsfräset i en ugnsfast form.

Koka hastigt upp grädden och ta från plattan ta i osten och rör tills den har smält och vispa sedan i ett ägg. Hoppar man över ägget så blir det en mer såsig gratäng.

In i ugnen i cirka 200 grader i 15-20 minuter.
Servera som här med kokta gröna bönor.

 

 


Annonser

Kommentera

*