Kretaresan och 50 års firande!

3 juni, 2012 av Mariann Lämna en kommentar »

Hemkomna från vår härliga resa till Kreta och firandet av makens 50-årsdag,  nu sjunker sakta veckan in och minnen börjar träda fram.
Det var lika fantastiskt som när jag fyllde 50 och vi då firade den också på Kreta hos Uncle George taverna, Ammoudara.
Nu vart det Mikaels tur att känna på denna fantastiska känsla av att ha närmaste familj tätt intill sig under en vecka och med festligt firande på restaurangen. Oslagbart!

FAMILJEN! Peter, Magnus, Mikael, jag och dottern Elisabeth!

Vi började dagen med bad och sol och maken fick en Jack Daniels redan kl 9.00 (hans favorit Whiskey). Efter där upp till grunden (som kallar vårt ställe) för lunch och dusch och sedan några timmars vandring i Heraklion.

Lätt att leva LCHF på Kreta…

 

Under vår lilla vandring i Heraklion stötte vi på ett häftigt ställe Fish Spa

Där var jag bara tvungen att stoppa ner mina fötter, och jösses vilken häftig känsla!
Som när armen sover fast värre ;)
Dock vande man sig vid pirret och sedan var det bara skönt.
De gnagde lite varstans ;)
Mellan tårna och under naglarna…
Men vilka babyfötter man fick!
Detta ska göras om vid tillfälle då under en längre tid, vi satt nu i 20 min, men 30-40 min bör man nog sitta.

 

 

Efter några timmars strövande och insupande av atmosfär drog vi vidare till tavernan Uncle George och firandet av Mikael, vi beställde in ouzo som fördrink. Jösses vad jag gillar det!

Middagen fick var och en beställa och lite torrt rosevin dracks till. Plötsligt dyker Kostas och Artemis upp med en Champagneflaska och så sjunger vi och skålar för Mikael.  Jag gjorde en eget litet uppträdande och sjöng ” Vi gratulerar” och när jag kom till ”blommor och blad” drog jag fram en hastigt avbruten Bougainvillea och räckte fram, den hamnade sedan bakom örat.

Kostas och Artemis på tavernan Uncle George vet hur vi äter och till varje middag får vi en tallrik med smörpaket! Det kallar jag service! Rekommenderas varmt det stället.

 

 

 

 

 

 

Sedan kan meddelas att apelsiner mogna och solvarma från träden är försvinnande goda ;)

 

 

 

 

 

Att flyga från Landvetter och få tillgång till LCHF mat på flygplatsen är inte heller fel 

 

 

 

 

 

Annars är favoritsysselsättningen BADA, fotot här är från Matala (Matala grottorna) dit vi hade en utflykt på måndagen.

 

 

 

 

 


Annonser

14 kommentarer

  1. Martina skriver:

    Å, vilken härlig 50årsresa!!!! Planerar för fullt för min egen i september, som går till matlandet Italien! Å, där är så mycket mer än pasta och pizza!!!!

    • Mariann skriver:

      Åååå jag älskar Italien också!
      Grattis i förskott och jag önskar er en härlig resa och firande!
      Kram Mariann

  2. Christine skriver:

    Härligt!!!
    Men du, jag måste fråga-kan man göra lchf-bröd med jäst? Varför/varför inte?

    • Mariann skriver:

      Man kan säkert göra det men man måste tillsätta något sött som jästsvampen kan äta och problemet blir ju då hur mkt som blir kvar?
      Tror inte svampen kan äta stevia o liknande. Måste vara sött på rikgtigt.

      • Christine skriver:

        Hmmm…okej. Då ska jag inte testa alltså, jag som ändå inte kan baka ;)

        Måste fråga ang ett recept, där du skriver stevia strö eller liknande. Jag har steviasocker från steviatotal, och det är hemskt sött i pyttemängder. Är det det du menar eller menar du ett annat märke? Jag täntke testa att göra maränger med stevia, för jag gillade inte maränger på sukrin. Har du provat?

        • Mariann skriver:

          Maränger verkar inte gå att göra, det är äggvita och socker som ger en kemisk process som gör krispigheten i marängerna.
          OM du lyckas får du gärna dela med dig av hur du gör, vi är många som vill åt äkta maräng ;)
          Du har nog steviasocker från Steviavital? detta är 5 gg sötare än socker och måste doseras i väldigt små mängder, ca 0,5 msk som mest. Fyll sedan upp lite med erythritol ca 2 msk, då bör man få til en bra sötma, går stevian igenom ändå får man misnka ytterligare på steviasockret.

          Kram Mariann

          • Christine skriver:

            Maränger har jag gjort med erythtritol som sagt, blev jättebra konsistens och hej och hå, men irrrk vad otäcka i smaken! Ska testa med steviaVITAL (lär mig aldrig vad det heter *s*). Gjorde chokladmousse med det igår, tog ½ krm och det blev bra sötma!

          • Mariann skriver:

            Ok, du fick ändå fram rätta konsistensen på marängerna det har inte jag lyckats med. :(

  3. Åsa Bergman skriver:

    Välkommen tillbaka!
    Å vad härligt det verkar. Har inte varit på Kreta sen -79 tror jag det var. Fick ni LCHF-mat på planet eller vad menar du med att få tillgång till LCHF från Landvetter?

    • Mariann skriver:

      Hejsan!
      Bilden visar bruna ägg som säljs med kaviar (om man vill) på Landevetters flygplats, tyvärr inte på flyget. :)

  4. Tessan skriver:

    jag har funderat på det där med ”fish spa” men aldrig vågat… Kittlas det inte massor?

    • Mariann skriver:

      Hejsan!
      Nej jag tycker inte det, det liksom pirrar inte kittlas.
      Våga prova, det är faktiskt skönt när man vant sig vid pirret, då käns det inte så mkt och fötterna är som babyfötter efteråt. :D

  5. Maria skriver:

    Vilken härlig resa ni haft! Vi var på Rhodos för ett par veckor sen, gjorde där också ”Fish-Spa”. Jag tyckte det var riktigt häftigt, fiskarna var ju så söta …
    Och som du säger underbara apelsiner ..
    Den grekiska maten är ju så god och det går ju att vara nyttig med ..
    =)

    • Mariann skriver:

      ja jösses, man kunde lätt leva där ;)
      jag tyckte också fiskarna var gulliga, små sötnosar som ”tuggade” bort mitt döda skin! :)
      Rhodos skulle jag vilja besöka, får bli i en framtid, där ska vara fint också! :D

Kommentera

*