Läkartidningen – riskerna med fettrik diet är överdrivna

29 februari, 2012 av Mariann Lämna en kommentar »

Det finns ingen anledning att förknippa en högfettdiet med allvarliga hälsorisker, åtminstone inte vid diabetes eller metabola syndromet.
Numera rekommenderas denna diet för diabetiker både i USA och i Storbritannien, skriver Uffe Ravnskov och Bo H Jonsson.
Detta brev publiceras i Läkartidningen

Brevet av Ravnskov och Jonsson  är ett svar på Charlotte Erlanson-Albertssons artikel Högfettdieter är inte harmlösa.
Författarna tillbakavisar varje punkt av beskyllningarna mot naturligt fett.

 

 


Annonser

5 kommentarer

  1. Ann-Mari skriver:

    En fundering….Har du hört/sett från någon som inte tål kokosnötmjölet? Min mans mage har varit ”otrevlig” en tid och jag börjar sätta det i samband med min bakning, som har ökat sedan jag fick bakboken. Han äter mera av bakverken än jag till fikastunderna. Vi har ätit LCHF i drygt två år och båda mått bra av det.

    • Mariann skriver:

      Det kan ju vara kokosnötsmjölet, jag tycker ni ska prova att han inte äter något mjöl på ett par veckor och sedan provar igen.
      Ni äter inte bakerxi?

  2. Ann-Mari skriver:

    Tack för svar. Nej, vad är bakerxi?

    • Mariann skriver:

      Bakerix är ett bakmix, som kan ge fisisga magar och diare. Jag tänkte om det var så att ni aksnke åt sådana bröd. :)

  3. Emma skriver:

    Sista stycket i läkartidningen säger en hel del:

    ”En sista kommentar: Är det inte kutym att upplysa läsarna om sina ekonomiska bindningar? Vi syftar på företaget Thylabisco, som arbetar med att framställa bantningsmedel, och vars ägare är Charlotte Erlanson-Albertsson och hennes make.”

Kommentera

*