Lakritsbollar

23 augusti, 2012 av Mariann Lämna en kommentar »

Ca 10-12 bollar

Ingredienser:
100 gram mjukt osaltat smör
4 dl mandelmjöl
1 msk Mariannsocker = Bakery+  ;)
2-3 msk lakritspulver (vill du ha kraftig lakritssmak bör den högre andelen tas)

Mandelmjöl att rulla bullarna i

Gör så här:
Blanda samman allt mkt väl, tycker du det känns väldigt kletigt så kan mer mandelmjöl tas i.
Rulla bollarna i mandelmjöl och ställ dem kallt i några timmar. Föraras i kylskåp.


Annonser

19 kommentarer

  1. Karin Gunnarsson skriver:

    Nyfiken fråga bara…var hittar man lakritspulver? Hade inte hört talas om det förrän nu:)

    • Mariann skriver:

      Du kan hitta det i diverse internet butiker, man bör (hoppas jag) kunna googla lakrtispulver + köpa och hitta det.
      Kanske även hälsokostaffärer kan ha detta?
      Väldigt bra att ha hemma hur som, då man kan göra massor med det ex min lakristkladdkaka som också finns på bloggen, även lakritspannacotta är gott.

  2. Cissi skriver:

    Kul med recept på lakritspulver – särskilt nu när jag själv har inföskaffat det :) Första gången använde jag det till glass: blev supergott! Ska testa dina lakritsbollar nästa gång

    @Karin – var bor du? Jag hittade mitt lakritspulver hos en väldigt engagerad och passionerad försäljare på Folkungagatan i Stockholm: Hållplatsens tidningar & tobak, Lakritshandel http://lakritshandel.jetshopmini.se/kontakta-oss-i-53.aspx

    :)

  3. Anna Haeggman skriver:

    Wow!!! Perfekt!! Jag har för några dagar sedan beställt lakritspulver ifrån EkoB…. vad det nu heter. Där man köper den franska fina stevian. Så jag går här och väntar på pulvret och funderar så på vad jag ska använda det till förutom till glass som jag redan bestämt. :) Tack för tipset. Hoppaas mitt lakrits kommer idag! Är redan sugen på bollarna!

  4. Ann-Mari skriver:

    Läste i Brödberoende att lakritspulvret ibland innehåller gluten. Vet du hur det är med det från LCHFbutiken.

  5. Erik skriver:

    Tyvärr så stämmer det att lakrits kan innehålla gluten. Men att Lakruítspulver innerhåller kan också stämma tyvärr. Många blandar ut det för att tjäna extra på det.

  6. Erik skriver:

    Ja självklart ska det stå att det innehåller spannmål eller gluten isf. Vet bara att en vän till mig har gluten o frågar alltid om produkter som har lakritssmak. men jag tror bara det är själva tillverkningen av lakritsprodukter som man använder tex mjöl i.

    • Mariann skriver:

      Ja det vet ajg att den mesta lakritsen innehåller gluten min dotter läser allt finstilt och älskar lakrits… men pulvret är 100% lakritsrot.

  7. Monica skriver:

    Måste jag prova!! Älskar lakrits och pulvret finns redan hemma.

  8. Desiré skriver:

    Hej. Allt ser jätte gott ut. men jag undrar hur mycke kolh är det på en bit/port? på alla dina recept kanske är svårt att räka ut.

    • Mariann skriver:

      Man kan väl relativt lätt räkna ut det, bara å väga mandlarna och ta reda på just hur många kh mandlarna man själv använder har, det spänner ju från 4 gram -14 gram kolhydrater på mandlar.

  9. An-Christin skriver:

    Om jag använder Aman Prana mandelmjöl – ska det verkligen vara 4 dl?

    • Mariann skriver:

      Det är 4 dl mandelmjöl i receptet inte Aman Pranas kokosnötsmjöl, mig veterligen så har inte Aman Prana något mandelmjöl. Men om de har det så ska det vara 4 dl mandelmjöl även av den sorten.
      Men jag tror du har förväxlat mandelmjöl med kokosmjöl, är det så?

Kommentera

*