Lax Wrap – LCHF recept

17 april, 2013 av Mariann Lämna en kommentar »

Glutenfri LCHF LAX-WRAP

Glutenfri LCHF
LAX-WRAP

4 wraps/portioner
ca 1,2 gram kolhydrat i en tortilla/wrap

Ingredienser:
4 små ägg
100 gram Philadelphia ost naturell fet
2 msk finklippt gräslök
2 msk fiberhusk
1 dl pofiber

Fyllning:
Strimlad isbergssallad eller annan sallad
200 gram Körsbärsrökt Falkeskogs lax
100 gram Philadelphia ost naturell fet
2 msk finklippt gräslök
1 dl vispgrädde 40%
————————————–
1/2 finriven gurka

Gör så här:
Wrap: Vispa äggen fluffigt i några minuter. Tillsätt Philadelphia ost och gräslöken och blanda väl.
Blanda fiberhusk och pofiber väl och blanda ner dem i äggsmeten väl. Låt svälla i 5-10 minuter.
Dela degen i 4 lika stora bollar. Lägg en boll mellan två oljade bakplåtspapper och kavla ut den till en tunn platta ca 15-20 cm i diameter. Stek dem 2 minuter på var sida på medelvärme i en stekpanna med lite smör i, lyft över dem på galler att svalna.

Fyllning:
Vispa grädden medelhårt och blanda/vispa ner Philadelphia ost och gräslök väl till en fluffig kräm.
Lägg på sallad och en rejäl klick Philadelphiakräm och bred ut 2 skivor av den körsbärsrökta Falkeskogs laxen, lägg riven gurka ovanpå. Vik samman och lägg dem i smörgåspapper.
Smaklig spis!

Tips: Stek många när du ändå är igång och frys in. Bra att ta fram (tinar superfort) och fylla och ta med på vårens och sommarens utflykter!

 


Annonser

9 kommentarer

  1. Kareng skriver:

    Hej!
    Jag fattar inte hur du får över dem i stekpannan utan att de antingen går sönder eller om man ”tömmer” dem från pappret att de veckar sig i pannan. Smeten blev mer som en luftig porös smet än som någon som man formar bullar av.

    • Mariann skriver:

      och de får svälla i 10 minuter?
      Den går att hantera här och lägga ut klickar/bollar på oljat papper och jag håller pappret med wrapen fastoljad och lägger ner wrapen i stekpannan med pappret kvar och sakta puttar ner wrapen från kanten och mot mitten och på så vis siccesivt puttar/drar bort pappret. sträkcer liksom ut den lite med hjälp av stekspaden så den ligger platt mot stekpannan.
      jag ahr gjort dessa och de som är i brödboken (lite annat mjöl i dem) på samma sätt och det har alltid gått bra.
      Du kanske ska öka mjölen lite ex ta 1 msk till av fiberhusken?
      Du kasnke har större ägg än mina små? ta tre som är ca 50-60 g kan vara en losning.

  2. Kareng skriver:

    Tack för svar. Jag hade stora ägg. Jag ska prova med 3 stycken istället och lite extra husk.

  3. Anna skriver:

    Vad kan man ha istället för profiber?!
    Anna

  4. Becka Modigh skriver:

    Är det möjligt att förvara wrapsen på nåt sätt om man inte äter alla samma dag? Frysa dom eller nåt sånt?

Kommentera

*