LCHF-glass sötad med stevia

24 juni, 2012 av Mariann Lämna en kommentar »

Nu är det dags för en LCHF-glass från Alvestaglass
Kommer i smakerna Smörkola, Vaniljdröm, Chokladbomb och Himmelskröra

Alvestaglass säljs på en rad platser i landet, leta upp din närmaste butik om du vill köpa LCHF-glass i sommar.

OBS: Glassen är laktosfri och därmed innehåller den karragenan.
Innehåller också polydextros

jag tror jag fortsätter att tillverka min egen glass utan tillsatser…


Annonser

13 kommentarer

 1. Gudrun skriver:

  Först när jag såg rubriken sade jag YES! för mig själv. Sedan såg jag att du skrev vad den innehöll. Jag håller med dig, vi fortsätter göra våran egen glass.

  Kram, Gudrun

  • Mariann skriver:

   Så är det … 🙁
   Den dagen det kan komma en glass som är Äkta Vara och innehåller stevia då ska jag köpa!

 2. Daniel skriver:

  Den är bra att ha i frysen när man inte har tid att göra egen glass. Har fortfarande inte fått tag i himmelsk röra…

  Vi får hoppas på att fler tillverkare tar efter.

 3. Rose-Marie skriver:

  Är den god, ni som har smakat?

 4. Ann skriver:

  Denna glass är så nära hemmagjord man kan komma, med stevia istället för socker hade den varit perfekt.

  http://www.osterhagenglass.com/om.html

  GRÄDDGLASS
  tillverkar vi av vispgrädde, socker och ägg. Smaksättningen består av den naturliga råvaran; t.ex. jordgubbsglassen får både smak och färg av jordgubbar, utan tillsats av arom- och färgämnen.

  🙂

  • Mariann skriver:

   Ja de med stevia!
   Vi får alla maila dom och ge dem förslag på att göra iaf 1 st glass med stevia!
   kram
   Mariann

 5. Christina Kohlen skriver:

  Österhagenglass!!! Synd att ni inte gör en sockerfri glass, sötad med lite Steviia bara….Skulle nog göra succé tror jag!

  • Mariann skriver:

   Ja det är synd, vi får maila dom och be om steviaglass! 🙂 Då kanske de hörsammar önskan.
   Kram Mariann

 6. Rebecka skriver:

  Efter mycket tjat så tog City Gross i Halmstad äntligen in LCHF-glassen!

  Jag köpte varje smak (vaniljdröm, chokladbomb, himmelsk röra – smörkola såg jag inte). Precis smakat himmelsk röra med fem jordgubbar till. Alltså, det var GOTT! Det smakade GLASS! Jag var faktiskt lite rädd att det inte skulle smaka glass (eller att stevia skulle göra att allt smakade anis eller något).

  Jag har ju inte ätit köpeglass sen två år tillbaka. Så det här kändes så lyxigt. Att inte behöva ta fram min glassmaskin för en ynka portion (sällan har jag ingredienserna hemma när suget sätter till). Visst, hemmagjort är alltid bäst men det här var väl godkänt. Jag hade gett mycket väl godkänd om de hade skippat en del tillsatser.

  450 ml är dock inte mycket. 27 kr kostar en förpackning också. Men vafan, så sällan som jag äter glass är det värt det. En positiv effekt som jag märkte är att det inte var så svårt att sluta ät. Jag åt typ halva paketet (225 ml) och jag var rädd att jag skulle klämma i mig hela förpackningen eftersom jag innan jag började med LCHF lätt åt upp en sådan liten förpackning. Men nej, inget sug. Så det är helt klart sockret i vanlig traditonell glass som gör mig till ett glassmonster.

  • Rebecka skriver:

   Jag vill även tillägga att förpackningar är genomskinliga. Precis som Carte d’Or glassen, jag gillar att se vad jag får! De ser sjukt läckra ut också!

   Tänk på att City Gross även tog in sockerfria glassen (vanilj, choklad) som inte innehåller stevia utan Acesulfame K. Så titta noga så att det står LCHF-glass och inte sockerfri glass, eller läs sista ingredienserna ”sötningsmedel” och du ser inom parantes om det är stevia eller Acesulfame K. LCHF-glassen heter vaniljdröm, inte vanilj, och chokladbomb, inte choklad.

 7. Eva49 skriver:

  chokladbomben är riktigt god, mycket chokladsmak;))

 8. Ellinor skriver:

  Men den innehåller ju glykos!!?

Kommentera

*