Lyx pannkakor – amerikanska

15 april, 2011 av Mariann Andersson Lämna en kommentar »

ca 6 st

Ingredienser:

4 ägg
0,5 dl grädde
50 g smält smör
1/4 tsk vanilj pulver
0,5 dl kokosnötsmjöl
1 tsk bakpulver
smör till stekning.

Vispa ägg fluffigt, blanda ner grädden, smöret och vanilj. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem väl i smeten.

Stek med fördel i järnstekpanna på lite under medelvärme. Man får se och känna när pannkakan har ”stannat” då kan man vända den. Pass på så det inte bränns vid.

Detta blev 6 st mindre pannkakor och jag serverade dem med lättvispad grädde och hallon.

 

 

 


Annonser

20 kommentarer

  1. Maria Andersson skriver:

    Kokospannkakor är gott! =))

    • Mariann skriver:

      Hejsan och varmt välkommen hit! :D

      Jaa de är supergoda, då kokosmjölet är något sött så passar det utmärkt till bak och pannkakor och våfflor. Våfflor kommer i bakboken ;)
      Dock är dessa utan kokossmak då mjölet ju r en annan sak än kokosflingor…
      Kram och varmt välkommen hit igen
      Mariann

  2. NYLÄSARE skriver:

    Går detta recept att göra utan grädde, tror du? SKa man ha mer eller mindre av något annat då?

  3. mikey skriver:

    Alltså.. Pankaksrecepten suger! Inget funkar.. Tror att man inte kan göra bra pannkakor utan,mjöl..
    Har provat flera och med samma resultat..

    • Mariann skriver:

      Här funakr pannkor av alla sorter utmärkt, men att andra kanske inte gillar lchf-pannkakor är ju som det brukar, några gillar och några inte…
      Kram från Mariann

  4. Bibbi skriver:

    Jag säger bara ‘MUMS’!!!! Så goda och så lättlagade.
    Tack för väldans bra recept. =O)

  5. I morgon ska jag göra dessa pannkakor. Har köpt kokosmjöl idag.
    Ser fram emot frukosten i morgon, men först måste jag sova några timmar :-)

  6. Pamsan skriver:

    Steker dessa just nu och har provsmakat. Mums, säger jag bara. De bästa pannkakorna hittills.

  7. Frida skriver:

    Riktigt mumsiga, älskar att dina recept är baserade på protein och fett och låter kolhydraterna komma allra längst ner (om man jämför med många andra LCHF-författare när det gäller bakverk och dylikt). Har din första bakbok och kommer definitivt köpa din nästa så jag kan få baka lite bröd med! Kommer fortsätta välja recept från dig när jag bakar! :)

    • Mariann skriver:

      Jasså du har sett detta! Väldigt kul å höra! Precis vad jag eftersträvar i allra allra flesta fall. När man baka med mandelmjöl som stor bas blir det ju också automatiskt mer kh och också mer omega 6 ;)
      Kokosmjölet är ett mirakelmjöl på många sätt! :D
      Annat ex att ofta baka med kakao istället för dessa chokladkakaor ;) ibland kan dock en sådan få smyga sig med i ett recept, men det är mer undantag än regel faktiskt.
      Väldigt glad att någon ser detta! :D
      Tusen tusen tack för din respons här!
      kram Mariann

  8. S skriver:

    Provade dessa i morse, ensamma utan tillbehör smakade de nästan ingenting, men jag är bara inne på min andra LCHF-vecka och har ett enormt sötsug (kolhydratsug kanske jag borde säga) kvar.

    Lade därför till, precis som du gjort, grädde och bär och då blev det jättegott. Det tråkiga är i det fallet att kolhydraterna drastiskt ökar varför detta tyvärr får tillhöra lyxfika/lyxfrukost hädanefter!

  9. Lena skriver:

    Hej!
    Jag tycker mycket om t.ex pannkakor m.m. men min sambo har fått mjölkproteinallergi och jag undra hur jag gör om alla dina goda recept (ja inte precis alla ;)
    Det finns ju alternativ men byter man bara rakt av t.ex Oatly mat istället för mjölk osv :)

Trackbacks /
Pingar

  1. Mer om ägg « Ingrid B Beautiful

Kommentera

*