Man bör vara noga med att läsa innehållsförteckning

26 augusti, 2012 av Mariann Lämna en kommentar »

och sedan välja vad får ingå i min kost och vad får inte och sedan ta konsekvenserna av valen man gör.
Nu senast blev jag upplyst om att Bodystore marknadsför endel produkter under LCHF flaggan som jag i alla fall inte anser hör hemma där.
Ex LCHF-bars med Whey-80 som både innehåller aspartam och sojalecitin.

Annan liten feltaktighet som skrivs är att ”LCHF dieten innebär lite kolhydrater och istället fett- och proteinrik mat.”

LCHF bör inte innebära mer protein, den bör innebära lika mycket som tidigare och då 0,5-1 gram protein per kilo kroppsvikt/dag och mer om man är aktiv och med stor intensitet i aktiviteten.
Det vart ett herrans liv i lchf-kretsarna här tidigare då tidningarna basunerade ut att LCHF´are äter mkt protein, jag börjar tro att de i viss mån har rätt…

jag har själv fått anledning att kika på mitt porteinintag, men om det får jag återkomma till.

 

 

 


Annonser

5 kommentarer

  1. Emma Kihlberg skriver:

    Många försöker rida på LCHF-vågen utan att veta vad LCHF innebär. Det är precis sådana här oseriösa företag som ger LCHF-kritikerna bränsle.

    Bra att du skriver om det!

  2. savonit skriver:

    Detta är tyvärr synd.
    Men iom Alskling du har blivit en tjockis på tv3 marknadsförde LCHF som just.

    Mindre kolhydrater mera fett och protein.
    Blir det så.

    Sedan är det väll så att vi äter mera protein.
    det blir ju så tex på buffe plockar man en massa sallad och en massa kött såsen vågar man sig knappt på.
    Och pizza sallad är offta 1-2 dl socker i vinägern för att göra den speciellt god.

    Så det är mycket mat som går bort pga detta jävulskap med att slänga socker i allt.

    • Mariann skriver:

      Ja det är förfärligt att maten förstörs av allehanda skit och socker. :(
      men om vi också miljömässigt ska försvara vårt köttätande bör den nog komma ner i en nivår till VAD vi behöver inte till vad vi gillar å äta ;)

  3. savonit skriver:

    Nja njo eller så kan man tänka så här att det är inte kött som är miljöbov, 1 kg naturbetes kött påverkar klimatet mindre än 1 kg odlade ärtor eller om det var bönor. Ärtor inehåller mindre protein än kött och man behöver äta 4 gånger så mycket vegetabiliskt protein än animaliskt.

    Med dessa fakta i ryggen kan man gott och väl äta sitt kött, och fortsätta att hävda att kött är miljövänligt.
    Det handlar bara om vilket kött man väljer.

Kommentera

*