Margarin är inflammatoriskt – säger professorn

25 april, 2013 av Mariann Lämna en kommentar »

Charlotte Erlanson-Albertsson, professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds Universitet i P4 Morgon ( drygt ett år sedan), berättade att ”Margarin är inflammatoriskt och ger höga blodfetter länge vid ett högt intag. Det finns också samband mellan margarin och bröstcancer, bukfetma och inflammatoriska tarmsjukdomar som ulcerös kolit.
Förr var det smöret som vi skulle undvika. I dag är det margarinet vi avråds från att äta.”

Det är väl inte så konstigt  när man ser sådana här bilder som florerar nätet… då inser man strax vilket som är bäst för oss alla att äta!
smör vs margarin


Annonser

5 kommentarer

  1. Daniel skriver:

    Bojkotta margarin…

  2. Modesty skriver:

    Synd att hon inte lyckats påverka slvs rekommendationer för skolmat, där man fortfarnade förespråkar lättmargariner.

  3. Hanveden skriver:

    Här får ni en länk där Professor Göran Petersson Kemi- och Bioteknik, Chalmers utvecklar det hela:
    http://publications.lib.chalmers.se/records/fulltext/172848/local_172848.pdf

    Titta gärna runt i hans andra publikationer där finns mycket intressant…

    mLCHFh B-) .

  4. Olivia skriver:

    ojojoj ja, margarin borde egentligen inte ens existera i matbutikerna. naturligt är bäst tycker jag!

Kommentera

*