Marianns dessertkaka – med smak av kakao och kaffe

11 november, 2011 av Mariann Lämna en kommentar »

Ca 4 pers

1 dl cream cheese eller Philadelphia ost (verkar som mascarpone gör den rinning)
1 dl grädde
50 gram osaltat smör
1,5 msk sötning Bakery+
2 tsk snabbkaffe pulver
1,5 msk kakao
1 tsk vaniljpulver

 

Gör så här:
Smält osten på svag till mellanvärme och vispa lite med spiralvisp. blanda i kaffe, kakao, vanilj och sötning och smöret och låt detta smälta med och blanda med vispen väl.
Häll i grädden och öka värmen, vispa att allt blandar sig väl och blir ordentligt hett.
Häll upp i en liten låda/form som du bottnar med bakplåtspapper, ju mindre form ju högre  kaka. Ställ kallt i frysen minst ett par tre timmar ev längre tid för mindre form. Förvaras sedan kallt.

Skär upp bitar och servera, pudra ev med kakao som på bilden, gott till en kopp kaffe!
För lyxig dessert vispa lite grädde och smaksätt med konjak, mums!

©Mariann Andersson

 

 


Annonser

26 kommentarer

  1. milla skriver:

    Låter som en riktig smarrig kaka

  2. Monika skriver:

    Låter som en supergod helgfika!
    Jag undrar bara var jag kan hitta övriga recept, så som jordgubstårta, kokosbotten mm
    De hittade jag via länken på Facebook, men hittar dem inte här!

    • Mariann skriver:

      Hejsan!
      När du är inne på bloggen så finns det kategorier upp till höger
      (högerkolumnen)
      Där finner du kategorier som
      bakverk
      Desserter och praliner

      Där finenr du alla smaskiga recept som jag lagt ut!

      kram och hoppas du finner dem nu
      Säg annars till igen
      Mariann

      Ps, råkade svara via mail, men du får svar här också!

  3. Farmor Kaisi skriver:

    Du är helt suverän på att skapa otroligt goda LCHF-smaskens! Tack för tipset igen.

  4. Den later riktigt smaskig! Far spara receptet och prova framöver.

    • Mariann skriver:

      Den är annorlunda krämig, nästan lite fudgeaktig om man låter den stå till sig 🙂
      Hoppas den faller i smaken när ni gör den.
      Kram Mariann

  5. Monika skriver:

    Hej Mariann
    Jag undrar om mängden av stevia Vital i det här receptet stämmer. Jag gjorde dubbel sats med 0,5 msk Stevia Vital och det var så extremt sött så det inte gick att äta.
    Kram
    Monika

    • Mariann skriver:

      Hejsan!
      jaa, den är väldigt söt det steviasockret. jag ändrar i receptet till 1 tsk istället, stevian går igenom så illans lätt.
      Jätte ledsena tt det blev så sött, menar du att du hade 0,5 till dubbelsats?
      Det borde ju ändå funkat tycker jag :/
      men var fösiktig med steviasocker. Smaka av och öka är nog det bästa.
      Kram Mariann

      • Monika skriver:

        Ja, jag hade 0,5 msk steviavital till dubbelsats och det gick inte att äta. Både jag och min man tyckte att smaken inte var OK. Det var första gågnen jag använde den sötningen så jag utgick från något beprövat.
        Jag får kanske prova mig fram och hitta egen mängd som funkar!
        Tack för ditt svar!

        • Mariann skriver:

          Den kan vara svår att anävnda då stevian kan lätt gå igenom och det var nog det som hände. ta mindre nsäta gång och smaka av, ta också ev lite mer sukrin/erythritol om man får använda så lite att det blir ”osött”. Hoppas du förstår vad ajg menar.
          jag öutar mer oc mer åt att min blandning med 3 msk erythritol ch 174 krm stevia är bäst. 🙂
          //Mariann

  6. Lena skriver:

    Jättegod!
    Grattis till den fina boken!

  7. Sandra skriver:

    Försökte mig på den här härom dagen men efter att den stått i frysen tyckte jag den bara blev frostig – vilket jag inte trodde skulle ske… När det står framme smälter den bara – som glass.
    Hur ska den färdiga kakan vara i konsistensen egentligen?
    Vad är det för temperaturer som gäller? Är det kört om det börjar koka t.ex.?

    Smaken var det däremot inget fel på. Mycket god! 🙂

    • Mariann skriver:

      Konsistensen är lite som smör eller som fudge.
      här har vi aldrig fryst den så ajg har ingen aning om det skulle gå och sedan tina.
      Det är ju färskost i, och om jag minns rätt så frös jag det än gång och det blev inte bra, den blev rinnig om jag minns rätt.
      kan kanske ha en betydelese.
      ja smaken är jättegod och god konsistens också när den är som den ska 😉
      kram på dej och bättre lycka nästa gång
      Mariann

      • Sandra skriver:

        I beskrivningen står det att den ska stå i frysen ett par timmar, men man måste alltså passa sig så den inte fryser? 🙂

        Tack för svar! Jag ska nog ge mig på den igen nästa helg, förhoppningsvis med rätt konsistens som resultat 😉
        Tack igen!

        • Mariann skriver:

          Exakt den ska bara stelna fortare i frysen, den kan vara i kyl också men lång tid tar det. över natt iaf.
          KRAM och hör av dig hur den då blir! 😀

          • Sandra skriver:

            I kylen ville den inte stelna alls, trots 24h väntan, så nu vet jag inte om det här är en kaka jag klarar av att göra. Men själva ”smeten” är ju god 😉

          • Mariann skriver:

            Mysko, gott att smeten är god men det är ju kaka det ska bli helst 😉

  8. Camilla skriver:

    Jag tolkade också receptet som att den ska stå i frysen ett par tre timmar. Såg först när den stått i två timmar. Den var stenhård. Har ställt den i kylen nu och hoppas den blir bra till slut.

  9. Camilla skriver:

    Den tinade fint i kylen, åts ca en timme senare, kanonbra blev den! Jättegod och mättande, räcker gott o väl till 6 pers med en stor klick grädde till 🙂 Ännu bättre blev den dagen efter när den stått i kylen 🙂 Använder dock inte sötningsmedel men funkade fint med en tsk honung. Hade philadelphiaost som cream cheese.

  10. Camilla skriver:

    Den blev krämig, som chokladpudding och smakade fylligt god choklad. Ska testa att skippa honungen nästa gång 🙂

    • Mariann skriver:

      BRA!! Troligtvis failade min för jag tog mascarpone… hade massa sådan kvar och ville göra åt den…
      Måste varit det som gick fel i min denna gången.
      kram och tack!

Kommentera

*