Grova lchf-kex-knäckebröd

8 augusti, 2011 av Mariann Lämna en kommentar »

Ca 8-12 st

Ingredienser:

1 ägg
1 dl vatten
0,5 tsk salt
0,5 dl linfrön
0,5 dl fibrex
0,5 dl fibrex-strö ( Finax)
0,5 dl kokosnötsmjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här:

1. Vispa ägg, vatten och salt.
2. Blanda torra ingredienser.
3. Blanda ner det torra i äggsmeten väl.
4. Klicka ut så många du vill ha på bakplåtspapperklädd plåt och platta ut dem väl max 0,5 cm gärna lägre.
5. Strö ev flingsalt och ev andra valda kryddor eller örter.
6. Grädda i 175 grader i 30 minuter, stäng värmen och låt stå ytterligare minst 30 minuter, känn på kexen när de känns torra.

Dessa blir verkligen knäckebröd och med en viss ”råg”smak.

Tips: Gör det enkelt för dig och platta ut degen på bakplåtspapper till en stor ruta max 0,5 cm tjock och dela/markera den med kniv i lagomt stora ”knäckebrödsbitar”, grädda , torka och bryt.
Förvaras i burk med tättslutande lock, de behåller krispigheten bra.

©Mariann Andersson

 

 

 

 


Annonser

11 kommentarer

  1. Eva49 skriver:

    har redan satt in dem i ugnen;))

    • Mariann skriver:

      Oops, det var illans snabbt!
      Hoppas nu du gillar dom som vi gör. Nästa gång ska jag prova sesam istället för linfrön. 🙂

  2. Eva49 skriver:

    ugnen har gått varm;) idag, först dina tekakor, sedan en annan sorts knäcke/kex och nu dessa kex……..
    allt blev jättegott, provar dessa med sesam nästa gång;))

    • Mariann skriver:

      Ja, man ska ju egentligen baka när det är svinkallt ute 😉
      men man önskar ju lite kex och knäckebröd även på sommaren så… 🙂

  3. Mariann skriver:

    Ja, man ska ju egentligen baka när det är svinkallt ute 😉
    men man önskar ju lite kex och käckebröd även på sommaren så… 🙂

  4. Eva49 skriver:

    imorgon skall jag frossa i smörgåsar;)) Tack för recepten!!

  5. Verkligen jättegoda med osk.sesamfrö.Äntligen ett recept med smak o tuggmotstånd. Tackar för det.Du gör det bra!!

  6. Anna skriver:

    Hej !
    Jag har provat många LCHF -recept med ambitionen att använda så lite sädeslag och kolhydratrika ingredienser men .Tyvärr var Grova LCHF kex de sämsta som jag provat.Torra oätliga.Måste slängas.Varför används inte mera fett i recepten. .

Kommentera

*