Marianns Ostkaka

11 september, 2012 av Mariann Lämna en kommentar »

4-6 portioner
Ingredienser:
250 gram keso  (sköljd den noga och krama ur den lätt )
100 gram mascarpone ca 40% (eller annan färskost)
2 dl grädde
0,5 dl finhackade mandlar
3-4 st finrivna bittermandlar
ev 0,5 msk Bakery+
4 ägg

Gör så här:
Blanda keso och mascarpone väl, blanda ner grädden, mandlar och de finrivna bittermandlarna. Vill du söta blandar du här ner sötningen.
Vispa sedan ner ett ägg i taget. Häll upp i en liten ugnsfast form ca 15×25 cm. Grädda i ca 175 grader i ca 30 minuter.
Servera med lättvispad grädde och blåbär eller gör en lchf-sylt.

Tips: Vill du inte ha finhackade mandlar=crunch ta knappt 0,5 dl mandelmjöl istället.

©MariannAndersson

 


Annonser

14 kommentarer

  1. Emma K skriver:

    Precis vad jag behövde just nu! Tack, tack, tack!

  2. Malla skriver:

    Har precis gjort mina ostkaka. Jättegott!
    Kommer o göra den fler ggr.
    Tack för receptet!

  3. Cecilia skriver:

    Hej! Har just avnjutit ostkakan. Det var smaskens.
    Varför ska keson vara ursköljd?
    Varma hälsningar Cecilia

  4. Fröken Nilsson skriver:

    Fantastiskt god ostkaka!!
    Tusen-miljoner tack för detta
    Nu är julen räddad ;)

  5. Irene skriver:

    Tack för många toppenrecept!!
    O din bok är superbra!!
    Irene

  6. Lotta skriver:

    Denna var kanongod!!
    Tack för alla underbara recept som gör det till en fröjd att leva med lchf/gi-kost!!
    // Lotta

Kommentera

*