Rabarberpaj de luxe

2 juni, 2012 av Mariann Lämna en kommentar »

Pajbotten:
200 gram osaltat smält smör
3 ägg
2  msk Bakery+ sötning
2  dl kokosnötsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver

Fyllning:
2-3 fint skivad rabarber
200 g  riven mandelmassa
strö lite sötning ovanpå

Gör så här:
Smält smöret och vispa äggen  fluffigt. Blanda de torra ingredienserna väl och blanda ner dem i smeten.
Klä en pajform med 3/4 av pajdegen, ca 1 cm upp på kanten.
Riv mandelmassan och strö ut det över pajskalet i botten lägg rabarbern ovanpå mandelmassan.
Strö ev lite mer sötning ovanpå rabarbern.
Gör smala remsor av resterande deg och lägg i ett rutnät över. Grädda i ugnen 175 grader i ca 15-20 minuter.

Serveras ljummen med lättvispad grädde eller vaniljsås 

©MariannAndersson

 

 


Annonser

8 kommentarer

  1. Eva49 skriver:

    den måste testas :)

  2. Solblomma skriver:

    Härligt att ha dig tillbaka igen. Hoppas att du har haft en skön och avkopplande ledighet. En liten fråga, denna pajbotten fungerar den som matpajsbotten? Givetvis då minus sötning.

    • Mariann skriver:

      Hejsan!
      tack, vi har haft det underbart!

      Då hade jag kasnke bytt ut lite kokosmjöl mot mandelmjöl för att inte få bottnen ändå (utan sötning) alltför söt.
      Ex 0,5 dl kokosmjöl och 2 dl mandelmjöl eller lika delar.
      Vill du så kan du säkert göra den rakt av utan sötning, tala gärna om hur det blev som matpaj :)

  3. Mia skriver:

    Den här pajen måste prövas! Då vi är nöt allergiker (kokosmjöl funkar faktiskt) så är det så kul att hitta LCHF recept utan mandelmjöl. Ska prova prinstårtbotten till en jordgubbstårta på nationaldagen. Jordgubbar är ju inte riktigt LCHF…… men men ;-)

    • Mariann skriver:

      Den är jättegod tycker vi ;)

      Sedan så käkar vi friskt av jordgubbar under säsongen ;) den är ju inte så lång ju…
      Men det är klart den som även vill ner i vikt under sommaren bör ju vara lite försiktig.
      Stor varm kram Mariann

  4. S skriver:

    Hej Mariann

    Har du något recept på pajdeg med kokosmjöl till vanlig matpaj på din blogg? Letar och letar men hittar varken hos dig eller via kära Google.

    • Mariann skriver:

      Nej det finns en i brödboken som är blandning av mandel och kokosmjöl.
      men om jag vore dig och vill bara köra kokosmjölet så ta normalsaltat smör och ec salta lite extra så funkar denna nog helt ok som matpajbotten också . :)

Kommentera

*