Marinerad kycklingfilé

5 april, 2011 av Mariann Andersson Lämna en kommentar »

2 portioner

2 Bosarpskycklingfile eller majskyckling, dessa smakar mycket mer än den vattensprängda billiga kycklingen och har mer näringsämnen och det är ju gärna dem man vill betala för.

Lägg kycklingen i plastpåse och häll över marinaden som görs av:

1 dl olivolja
1 msk chilipulver
1 msk lökpulver
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1/2 tsk svartpeppar grovmalen
1 kryddmått kardemumma

Se till att hela filéerna får marinad på sig överallt. Låt ligga i kyl ett par timmar eller mer.

Förstek  eventuellt filéerna så att de får lite färg runt om och lägg dem med skinnsidan upp i en ugnsfast form där du lagt rejäla klickar smör i botten. Stek kycklingen cirka 25-30 minuter. Bosarps och majskyckling är mycket större  än ”traditionell” och använder man då små filéer kanske det räcker med 20 minuter.

Servera som i detta fallet med broccolimos gjord på kokta broccolibuketter och stjälken i bitar i lättsaltat vatten, mixa med rejält med smör. 250 gram broccoli tycker jag behöver minst 30 gram smör.

 

 


Annonser

4 kommentarer

  1. Låter väldigt gott med kardemumma i marinaden. Instämmer helt med dina åsikter om den vattenskadade, billiga fågel de försöker lura på oss. Den är bedrövlig…

  2. Ulrica skriver:

    Ser gott ut! 🙂

    • Hej och välkommen hit! Jag kan meddela att grejen med det receptet är marinadens kryddblandning. Givetvis betyder kvalitén på kycklingen stor roll, men hur och med vad den tillagas fyller ju också en stor funktion.
      Hoppas du tittar in igen och hittar spännande info och recept.
      Mariann

Kommentera

*