Midsommartårta – Gräddtårta – Jordgubbstårta

19 juni, 2014 av Mariann Lämna en kommentar »

IMAG0101Snart är det midsommar! Ljuvligaste tiden på året!

Midsommar är ju jordgubbarnas tid så att allas tårtor på midsommar måste innehålla den ingrediensen är ju givet. 😉

Här ska ni få en jättegod gräddtårta och som vi ofta använder som midsommartårta!

Midsommartårta  – gräddtårta – Jordgubbstårta

Ingredienser tårtbotten:
150 gram smält osaltat smör
1,5 dl grädde
6 ägg
1,5 msk Bakery+ sötning
1,5 dl kokosnötsmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver

Fyllning:
500 gram mosade färska jordgubbar
2 dl vispgrädde eller vaniljkräm/glasskräm

Vispad grädde och jordgubbar till dekoration

Gör så här:
Smält smöret och låt svalna. Vispa äggen fluffigt i flera minuter.  Vispa ner smör och grädde väl.
Blanda alla torra ingredienser i en skål och blanda ner det i smeten väl. Häll upp i en smord och bröad eller kläm fast ett bakplåtspapper i botten rund springform på ca 22-24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 175 grader i ca 30 minuter, kolla med sticka så den är torr.
Låt svalna helt.

Dela tårtbotten i två delar och fyll med färska mosade alt skivade jordgubbar. Bred vaniljkräm (den krämen är väldigt god)  eller vispad grädde ovanpå och lägg den andra botten över.
Spritsa grädde eller bred grädde över och lägg jordgubbar i den mängd du önskar.

inte bästa bilden på bloggen… men den visar ju i alla fall vad det är 😉

GLAD MIDSOMMAR önskas alla!

 


Annonser

13 kommentarer

  1. Veronica skriver:

    Skulle oxå vilja veta graderna, tänkte baka idag 🙂

  2. Tack och lov har jag din senaste bok och jag jämförde recept och gissade på 175 grader och bakade tårtan. Den blev alldeles utmärkt och rätt gradantal blev det ju också. Tack för bra recept.

  3. Jag hoppas du haft en mycket trevlig midsommar. Tårtan ser fanatiskt god ut!

  4. Camilla skriver:

    Hej,
    Tänkte göra denna tårta på söndag och undrar hur långt innan servering man bör göra den?
    En vanlig tårta blir ju saftigare om man gör den dagen innan.
    Blir det samma med denna, eller riskerar den att bli torr om man gör den för tidigt?

    • Mariann skriver:

      ursäkta mig att jag missat din fråga 🙁 jag skulle tycka att man gör den dagen innan och sedan bara spritsar grädde osv lite innan servering. 🙂

  5. Camilla skriver:

    Hej,
    Tack för svar och det är ingen fara att det dröjde 🙂
    Jag gjorde den dagen innan och gjorde även en provsmakningsbit och jag tycker nog att den blev godare samma dag faktiskt. Men den var god dagen efter också 🙂
    Dock var reaktionerna blandade. Sällskapet fick verkligen bekänna färg när det gäller hur beroende man är av att ha socker i maten.
    Jag klarade mig utmärkt och tyckte detta var en riktigt god tårta! 🙂 gjorde även dina bountykulor och dom blev succé!!

    • Mariann skriver:

      oftast handlar det om att söta tillräckligt för sötnosarna. 🙂 investera i ett bra baksocker, dvs Bakery+ som är bra sött men utan bismaker. Då kan man ”fläska” på lite med sötning så även dom uppskattar kakorna.
      Kram och trevlig sommar

Kommentera

*