Mjuk nötkaka

6 april, 2011 av Mariann Andersson Lämna en kommentar »

12-14 bitar

Ingredienser:

3 ägg
2 msk sötning Bakery+
100g smält osaltat smör
1 dl grädde
0,5 dl kokosnötmjöl
2,5-3 dl rostat hasselnötsmjöl eller malda hasselnötter.
2 tsk bakpulver

Gör så här:
Vispa ägg och sötning fluffigt, smält smöret med grädden och häll i och vispa. Tillsätt alla torra ingredienser och blanda väl. Häll i smord bröad (pofiber) form 1,5 l. Grädda i 175 grader i ca 30-40 minuter. Känn med sticka.

©MariannAndersson

 

 

 


Annonser

13 kommentarer

  1. irene skriver:

    Hej
    jag undrar vad du menar med smält smöret med vattnet??? hur mycket o vart står det???
    vill gärna baka denna till MOR imorgon!!!!

    älskar din sida du är så jätteduktig och intressant

    stor tack kram från
    irene

    • Mariann skriver:

      Hejsan!
      Jag har ändrat receptet till grädde från vatten och missat det när jag la in den här. Så det ska vara grädde inte vatten. Ändrar det nu i recept.
      Ber så mycket om ursäkt.
      Kram Mariann

  2. Lena skriver:

    Jag bakade nötkakan utan något sött överhuvudtaget, den blev jättebra. Gjorde sedan min egen Nationaldagsbakelse:
    nötkaksskiva, blåbär och vispad grädde.

  3. Yvonne skriver:

    Har precis tagit mig en ljummen kakbit, jisses va gott det vad.

  4. Ingrid skriver:

    Den här var jättegod! Jag hade tyvärr slut på osaltat smör och tog normalsaltat istället och det fungerade det med. Men jag kan tänka mig att den bli snäppet ännu bättre.

    • Mariann skriver:

      Hejsan och välkommen hit!
      Ja det gör en viss skillnad med osaltat då sötningsmängden är så liten. Vi vill ju gärna hålla ner den till ett minimum så 🙂
      kram från Mariann

  5. Maria skriver:

    Hej!
    Ser jättegod ut och vill prova, men då jag är allergisk mot hasselnötter – funkar det med mandelmjöl?

    • Mariann skriver:

      Då skulle jag råda dig att hellre baka mjuk chokladkaka och utelsuta kakao om du inte vill ha den smaken, eller baka kaffekakan utan kaffe.
      Har du bakboken? Då kunde kanel och kardemumma kakan också passa!
      Kram och lycka till med bakningen
      Mariann

  6. Anonym skriver:

    Har precis smakat en bit av denna underbara kaka.
    Har precis börjat med Lchf och hittade din sida.
    Superbra tips och recept du har här.
    Kommer att testa fler recept!

    Tack för en bra sida 🙂

Kommentera

*