Morotsbröd i liten långpanna

15 september, 2015 av Mariann Lämna en kommentar »

Expressen, Sommarbak, LCHF, foto: Martin Skredsvik, text: Mariann Andersson

Expressen, Sommarbak, LCHF, foto: Martin Skredsvik, text: Mariann Andersson

Här kommer ytterligare ett recept ur Expressens Juni nr. Nu ett väldigt gott bröd.

Morotsbröd i liten långpanna

ca 12 bitar

4 ägg
100 gram smör
150 gram finriven morot
2 dl turkisk yogurt
2 dl mandelmjöl
2 dl pofiber
2 dl sesamfrön
0,5 dl kokosnötsmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
3 tsk brödkryddor

0,5 tsk salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och låt svalna något. Vispa äggen fluffigt i några minuter.
Blanda ner riven morot och smöret väl. Blanda alla trorra ingredienser väl och blanda ner dem sedan i smeten och låt svälla i 5 minuter.
Lägg ett bakplåtspapper i botten på exemplevis en folieform ca 15×20 cm och bred ut degen. Grädda i ugnen i 175 grader i ca 30 minuter.

Tips: Går precis lika bra med zucchini istället för morot för mindre kolhydrater.


Annonser

3 kommentarer

  1. Cissi skriver:

    Ser gott ut!

  2. Camilla skriver:

    Bästa LCHF-brödet någonsin!

Kommentera

*