Nu skräms man igen!

19 oktober, 2011 av Mariann Lämna en kommentar »

Idag kan vi läsa på Nyheter 24 att LCHF är en extremdiet och  kan leda till ätstörningar. Dietisterna varnar för man inte vet något om det långsiktiga konsekvenserna. Vi vet mycket om de kortsiktiga dock… LCHF och sjukdomar ;)

Man blir bara så trött, hur tänker de sig att det kunnat bli en mänsklighet överhuvudtaget? Drabbades inuiterna och våra samer av ätstörningar? Hade de svårt att överleva och var dödssjuka hela tiden?

OM det nu hade varit så utomordentligt farligt som somliga gör gällande att äta mättat fett så hade det inte i dagsläget funnits några människor alls, då vi ju åt detta mestadels under större delen av evolutionen. Däremot är vi på god väg att förgöra oss själva med dietisternas rekommendationer.
Är det det som är meningen kanske?

Är det ingen av dietisterna som ens orkar läsa lite på Weston Price Foundation? Eller läsa lite om Vilhjalmur Stefansson? Undrar jag!?

Om de hade gjort detta och sedan lagt ihop 2+2 och då förhoppningsvis fått det till = 4, …

 

 


Annonser

5 kommentarer

  1. Bjørn Larsen skriver:

    Ja vi blir trette av alle påstander som dietister, leger og andre eksperter slenger omkring seg uten et fnugg av sannhet. Da jeg var liten lærte jeg at å lyve var stygt. Både mine foreldre og av vår herre ville straffe meg om jeg skulle finne på å lyve. Det har kanskje hent at jeg som alle andre har kommet med en liten løgn om sannheten har vært litt for ubehagelig, Lena Ljungkrona Falk som er vice ordførande i Dietisternas riksforbund hun lyver så det gviner etter. Hun som burde gi råd til folket om hvordan få en god helse. For hvert innlegg av denne art minker folks tillit til deg. Da burde du finne på noe annet å gjøre
    . Så til hennes påstander:
    1. Bloggernes favoritt kan føre til spiseforstyrrelser
    2. Den kan til og med gi alvorlige bivirkninger.
    3. Metoden kan i vissa fall være bra for type2 diabetikere.
    4. Metoden kan være farlig for folk med feks. Leversykdom. Folk kan tro at det er fritt fram.
    5. Bivirkninger, farlig for de som allerede har grunnsykdommer, høyt kolesterol, forstoppelse og kvalme. håravfall, forhøyede blodfetter. Og akutt lever og hjertesvikt.
    6. Mange blir trette, en del blir nedstemte kroppen får for lite brensel når den ikke får karbohydrater man kan bli kvalm og ør i hodet og på lang sikt vet vi faktisk ikke hva som hender.
    7. At man kan få hodepine og leddverk av 1kg godis og 2 Ballerinaruller som lørdagsgodt.

    Dette blir for drøyt .og jeg som ikke er utdannet dietist kan likevel ikke la være å kommentere denne svada.
    1. Når man spiser LCHF blir man ikke tynn og ikke feit. Man blir som man er skapt til å bli. Maten er ren, uten mye tilsetningstoffer, masse sunne grønsaker med så lite sukkermat som mulig. Kanskje ganske likt med kosten til Lenas besteforeldre hadde.
    2. Kan gi alvorlige bivirkninger – kan man si om all slags kost, Dokumenter!
    3. Kan du fortelle i hvilke fall det ikke er bra for type 2 diabetikere?
    4. Å spise mye sukker, spesielt fruktose kan føre til fettlever og skrumplever. LCHFare spiser ikke sukker.
    5. LCHF høyner det gode kolesterolet HDL. Ingen seriøse tror på kolesterolhypotesen til Ancel Keys i dag. Forstoppelse og kvalme kan være et resultat av å gå over fra høykarbo til lavkarbo .Det går over når man har fått sukkeret ut av kroppen. Maks en uke. Jeg har ikke hørt om et eneste tilfelle om lever og hjertesvikt ved å spise LCHF kost. Og hadde det vært tilfelle hadde dere dietister hatt noe å skrike om lenge. Da hadde avisene vært fulle av det.
    6. Ja man kan bli det en ukes tid eller opp til 3-4 uker om man trener hardt ved overgangen til LCHF, men vi vet hva som ligger foran oss, vi får masse energi mange begynner å trene. Man løper maraton uten annen «mat» enn noen flasker vann. Man får energi fra kroppens lagrede fett.
    7. Hvem får ikke ubehag av å hive inn et kilo sukker. Galskap etter min mening.

    Om Lena hadde lest i noen gamle legebøker fra f eks 1920 tallet, var det nettopp LCHF mat som ble anbefalt for diabetikere, Også i Norges Mest kjente kokebok fra samme tid står det om fet mat uten sukker og stivelse for pasienter med sukkersyke.
    Stor kokebok for større og mindre husholdninger
    koking, bakning, syltning, råsyltning, vinlegning, slaktning, hermetikk, sykekost og dietkost, menyer, anretning
    av Henriette Schønberg Erken )
    I dag derimot, er jo anbefalingene å spise som folk flest og ettersom sykdommen blir mer og mer alvorlig skal man bruke mer og mer metformin, insulin betablokkere og statiner, til man dør alt for tidlig. Men da har man tross alt vært en god kunde hos legemiddelfirmaene lenge.
    De fleste sykdommer som Lenas kostanbefalinger påfører oss, kan botes med å spise LCHF.

    I Norge lider 700 000 mennesker av insulinresistens og diabetes2. Alle disse vil få et friskere og lengre liv om de sluttet med å spise den maten som gjorde dem syke. Føler dietistene og mange leger ikke et ansvar ovenfor disse? Vi som har blitt friskere fra hjertesykdommer, diabetes og fedme. Vi har gjort dette i en konstant motvind. Det er ikke alle som orker å gå i denne motvind, denne kanossagangen mellom leger, dietister,legemiddelindustrien , matvareindustrien, «venner», naboer og andre. Det er for dem jeg ber dere slutte med denne skremselspropagandaen. Når stadig flere blir slanke og friske vil matrevolusjonen komme nedenifra. Og den kan ikke stoppes selv om vi har mange motstandere. Bjørn

  2. Henke skriver:

    Ja, man blir onekligen trött på detta. Och hon ska vara en person som folk lyssnar på. Men för varje uttalande av dessa ”dietister” blir jag mer och mer säker på mina matval…

    Som sagt, det är bara att gå ut och titta sig omkring, så ser man att vi inte lyckats så bra sedan de glada 80-talet…så vi vet ju hur vi inte ska äta i alla fall, och därmed hur vi borde äta.

  3. ami skriver:

    Hej! Jag blir förvirrad av dessa ”dieter” – viktväktarmat eller lchf. Vad jag vet så blir man smal av bägge dieterna och mår bra men – vilken ska man då välja om man ska ta tag i sitt liv och gå ner i vikt?
    Vad är din åsikt?
    //Ami

    • Mariann skriver:

      Jag skulle aldrig välja VV, jag har provat den och vist går man ner, men ajg har då alltid gått upp igen, den dieten är ohållbar för mig iaf, då jag alltid är hungrig och äter jämt.
      LCHF är för mig en diet som skapar hälsa OCH viktnedgång, där VV skapar ohälsa på sikt då den är så fettskrämd.
      Så vill man uppnå livslång hälsa (om man är relativt ung) och viktnedgång är LCHF outstanding!
      Är man medelålders kan man hoppas på att ohälsan håller sig på avstånd, skador som VV och andra dieter och också tallriksmodellen skapat vet vi ju inte med garanti om kroppen kan läka.
      Kroppen är fantastisk på att läka sig, men 100% kan man ju inte vara om man ägnat över 40 år att äta fel…
      Stor varm kram och hoppas du väljer rätt för dig och din kropp!
      Mariann

Kommentera

*