Pepparkakskladdkaka med apelsingrädde

7 november, 2013 av Mariann Lämna en kommentar »

DSC_0004Kladdkakansdag i dag!

Här bjuder jag på en Pepparkakskladdkaka!

ca 6-8 bitar

Ingredienser:
100 g smält osaltat smör
1 dl  creme fraiche
1,5-2 msk Bakery+ sötning
4 ägg
1 dl kokosnötsmjöl
1- 1,5 msk pepparkakskrydda beroende på hur kraftig pepparkakassmak man önskar
1 tsk bakpulver

Servering:

2 dl grädde
finrivet skal från 1 apelsin
Gör så här

1.  Smält smöret och vispa lätt ner creme fraichen

2. Rör sedan i äggen och sötning väl i smeten.

3. Blanda torra ingredienser och blanda ner det väl i kastrullen.

4. Smöra och pofiberbröa eller kläm fast bakplåtspapper en springform ca 21 cm i diameter.

5. Häll smeten i formen och grädda i ugnen 175 grader i ca 8-10 minuter.
Passa kakan noga då den ska dallra lite ca 3 cm från kanten och in. Ta ut och låt svalna.

6.Vispa grädden med apelsinskalen.

Ps Gör alltså inte som jag på denna bild glöm kakan några minuter för länge och den blir mer en mjuk pepparkaka än en kladdis 🙁

 

 


Annonser

18 kommentarer

  1. Cecilia Westholm skriver:

    Så gott det ser ut! Den ska jag baka, garanterat. TACK!!!!!

  2. A skriver:

    och jag älskar just mjuk pepparkaka så det här ska jag nog prova och dessutom grädda lite längre med flit, tror jag har en burk creme fraiche som behöver gå åt också

    • Mariann skriver:

      Sedan kan man ju ta grädde elelr annan vätska om man så vill 😉
      ja här gillar vi också mjuk pepparkaka…. och kladdkaka 🙂

  3. Penny skriver:

    Blir kanske lite som pumpapaj, som jag älskar!

  4. Lua skriver:

    Den var fantastisk! En otroligt tacksam kaka nu när julen närmar sig – man tackar!

  5. Veronica skriver:

    Hej! Låter jätte gott, kan man baka den utan bakery? Med vänlig hälsning, Veronica

  6. Camilla skriver:

    Hej,
    Är ugntemp och tid i dina recept baserat på varmluft eller vanlig ugn? Jag läste någonstans att du alltid bakar i varmluft.
    Har köpt ditt bakery+ och precis provat pepparkladdkakan, varmluft 175grader i 8 min, o den verkar tyvärr ha blivit vanlig kaka av 😛

    • Mariann skriver:

      ja det är knivigt med kladdisarna, man msåte passa dem hela tiden så de inte gräddas klart :/
      det ska dallra från ca 3 cm och in mot mitten.

      Jag bakar alltid varmluft 175 grader. I bakboken den söta är det efter varmluft och i brödboken är tempen i recepten efter trad ugn dvs 190 grader. Det var Bonnier som absolut ville ha det så, jag hade velat att även den boken ar med varmluftstempen…

  7. Sandra skriver:

    Bjöd svärföräldrarna och maken på detta till tredje advent. Alla tyckte om den, tur nog! Osockrat i bakverk och dylikt går inte alltid hem hos varken make eller svärfar. 😉

    Går det bra att ersätta pepparkakskrydda mot något annat, så där rakt av? Som kakao istället?

  8. Anne skriver:

    Undrar vad jag gjorde för fel. Hade kanske fel sorts kokosmjöl? Kakan blev faktiskt rätt äcklig o jag fick slänga den. 🙁 Nu rörde jag ned äggen som det står, men skulle detta istället vispas fluffigt?

    Känns lite trist, men jag får väl handla annat mjöl o prova igen… På’t igen,,

    • Mariann skriver:

      nej äggen ska röras i fast kraftigt, men inte vispas fluffigt.
      jag undrar vilket mjöl hade du , märke?
      Sedan undrar jag också hur sötade du och med vad?

  9. Anne skriver:

    Ska kolla mjölet som jag fått så det är nog av sämre kvalitet. Men ser också ovan bland kommentarerna att 175 grader inte gäller vanlig ugn utan varmluft o att jag alltså skulle haft högre temp??

    • Mariann skriver:

      graderna handlar mer om hur kladdig kakan blir och hur lång tid det tar, inget som borde betyda något för smaken. smaken sitter i första hand i sötningen hur man sötat och med vad. och i viss mån kokosmjölet.

Kommentera

*