Pressgurka – LCHF

6 oktober, 2013 av Mariann Lämna en kommentar »

DSC_0313Här kommer ett gott recept på pressgurka, en god inlagd gurka som går supersnabbt att göra och ett gott tillbehör till det mesta…

4 port.

ca 1/2 slanggurka hyvlad i tunna skivor med osthyvel
lagen:
1 dl vatten
1,5 msk ättiksprit
1 tsk Bakery+ sötning
1 msk hackad persilja
3 krm salt
1/2 krm vitpeppar

Blanda alla ingredienser till lagen. Lägg hyvlad gurka i en skål och slå över lagen, lägg en tyngd över ofta fungerar en djup tallrik som press att hålla gurkan ner i lagen. Låt dra en timma.

SERVERA!

 


Annonser

6 kommentarer

  1. Emma K skriver:

    Oj vad gott det ser ut! Jag ska prova! Kan gurkorna sedan förvaras i en glasburk i kylskåpet?

  2. MagnusH skriver:

    Ursäkta, men vad är Bakery+ ?

  3. Maina skriver:

    Ser gott ut!! Men vad är Bakery???

    • Mariann skriver:

      Sötning 🙂 jag ser att jag skrivit det efter, ibland kan ajg glömma men icke denna gång 😉
      sedan kan du bara googla eller läsa i den gröna raden, där står om bakery+.

Kommentera

*