Pumpafrallor med chiafrön

12 december, 2015 av Mariann Lämna en kommentar »

Expressen, Sommarbak, LCHF, foto: Martin Skredsvik, text: Mariann Andersson

Expressen, Sommarbak, LCHF, foto: Martin Skredsvik, text: Mariann Andersson

Här kommer ett nytt recept från Expressens LCHF tidning från i somras (juni)


Pumpafrallor med chiafrön

ca 10 frallor

50 gram smör (kokosfett för mejerifri)
4 ägg
2 dl vatten
2 dl mandelmjöl
1 dl mixade pumpakärnor
1 dl hela pumpakärnor
2 dl pofiber
3 msk chiafrön
3 msk linfrön

3 msk kokosnötsmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

Gör så här:
Smält smöret och låt svalna. Vispa äggen fluffigt i några minuter och tillsätt smör och vatten. Blanda alla torra ingredienser väl och blanda sist ner dem i smeten. Låt svälla i 5 minuter.
Forma bullar med händerna. Lägg på bakplåtspapper klädd plåt och strö över hela pumpakärnor, grädda i 175 grader i ca 20 minuter. Låt svalna under bakduk.


Annonser

2 kommentarer

  1. Eivor skriver:

    Jättefina recept men jag efterlyser uppgifter hur många kolhydrater det är i de olika bröden.
    Att slippa sitta och räkna för att avgöra OM det är nåt för mej 🙂

    • Mariann skriver:

      Hejsan. Jag förstår att det underlättar om andra räknar ut.
      Jag har dock valt att inte räkna och det är att alla de olika mjölen har så olika innehåll av kh. Jag vet ju inte vad ditt mjöl innehar.
      Bäst är att göra ett överslag på dina mjöler själv.

Kommentera

*