Rabarbermousse med choklad

15 juni, 2012 av Mariann Lämna en kommentar »

Fortfarande härliga rabarbertider
och numera så finns det även frysta året runt att köpa i frysdisken.
rabarber passar utmärkt i en LCHF dessert endast 5,5 gram kolhydrater.
Här bjuder jag  på en underbart god Rabarbermousse dessert!

6-8 port serveras väl kyld

400 gram skivad rabarber
2,5 msk sötning  Bakery+
0,5 dl torrt vitt vin
1 urgröpt vaniljstång eller 0,5 tsk vaniljpulver
1 liten kanelstång
2 dl vispgrädde
2 gelatinblad

Riven eller hackad mörk choklad, jag föredrar råchoklad vid tillfällen då det andra redan är sött.

Gör så här:
Lägg i rabarber,sötning, vin, vaniljstång + urgröpet och kanelstången, låt detta koka sakta samman tills rabarbern mjuknat lite .
Låt det stå och dra i minst 10 minuter och svalna något, ta sedan bort kanel och vaniljstången.
Lägg undertiden gelatinet i kallt vatten i minst 5 minuter och smält den sedan i den varma rabarbern. Låt kallna.
Vispa grädden ganska hårt och blanda/vänd ner den väl i rabarbern, lägg upp i coupeglas.
Kan också hällas i större skål och var och en kan ta själv.
Ställ rabarbermoussen kallt i minst ett par timmar, riv eller hacka choklad ovanpå vid serveringen.

©MariannAndersson

 

 


Annonser

7 kommentarer

  1. Eva49 skriver:

    Låter helt underbart gott :)

  2. Maria skriver:

    Vad kan man använda istället för vin?

  3. Frida skriver:

    Låter helt underbart gott, ska absolut prova! Jag använder stevia strö som jag hittat på ICA som sötningsmedel. Vet du hur mycket det motsvarar i ditt recept?

    • Mariann skriver:

      Hejsan!
      Steviaströ verkar vara så gott som ren erythritol och ajg undrar om det inte är fel att kalla det stevia, då den måste innehålla mikroskopiskt lite stevia.
      Utan att för den skull veta och ha provat den så verkar det som att man msåte behandla den som ren erythrtiol för alla de som märker av erythrtiolens bismak.
      Gör man inte det så kan man dosera som påsen säger, dvs 1 dl steviaströ är 1 dl socker.

      Min blandning som också man finner i recepten är sötare än socker och därför får man säkert ta 1-1,5 dl av erythritol för att få samma sötma och det är när vi i familjen kommer upp i över 0,5 dl som vi märker bismaken och det är där stevian kommer in.
      Då kan man ta mindre av de båda och på såvis inte få någon bismak.
      Men du kanske tillhör de som kan äta obegärnsat emd erythrtiol då har du inga problem att ta ca 1 dl i denna mousse, du får helt enkelt prova dig fram där.
      Blir den för osöt får du öka och vara observant på om ni upplever bismak.
      Hoppas detta var ett svar som du kan använda
      Mariann

Kommentera

*