Saffranskladdkaka med valnötsgrädde

7 november, 2012 av Mariann Lämna en kommentar »

Idag på kladdkakans dag tänker jag bjuda på ett kladdkakerecept.
Håll tillgodo och låt er väl smaka!

Saffranskladdkaka

125 gram osaltat smör
2 msk bakery+ sötning
1 dl grädde
4 ägg
1 pkt saffran 0,5 g
0,5 dl kokosnötsmjöl
1 dl mandelmjöl

Gör så här:
Smält smöret  i en kastrull. Ta i saffran och sötning i smöret, blanda också ner grädden. Blanda detta väl. Vispa kraftigt ner äggen med handvisp.
Blanda kokosmjöl och mandelmjöl och vispa ner det väl. Häll upp i en smord och pofiberbröad rund form ca 22 cm i diameter, eller kläm fast ett bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i ca 10 min, vakta kakan, den ska vara ”dallrig” ca 3 cm och in från kanten. Ställ svalt och låt sätta sig.
Servera med valnötsgrädde.
Vispa ca 2 dl grädde och hacka ner  ca 2 dl valnötter och blanda med grädden.

©Mariann Andersson


Annonser

22 kommentarer

  1. Emilia skriver:

    Ska det inte vara ägg i? Blir den inte lätt ganska ”mjölig” och degig? Eller blir det mer som en pudding? 🙂 Hopoas du har tid att svara på alla mina frågor! Med vänlig hälsning, Emilia Zandén

  2. Marie Burlin skriver:

    Hej, Undrar hur lång hållbarhetstid kokosnötsmjöl har, om man inte använder så mycket , kan man frysa in?

    Kram Marie

  3. Carola skriver:

    Låter jättegott! Är inte så insatt i lchf-bakandet. Kan man ersätta kokosnötmjöl med mandelmjöl?

  4. Pia skriver:

    Vad är bakery?

  5. Marie skriver:

    Jag bakade din tigerkaka i går och åt en tjock härlig skiva idag till lunchkaffet. Sååå god och saftig och med stark god kakaosmak. Tänk att äta fikabröd som är nyttigt!!! Man kan knappt tro att det är sant!

    Jag tycker så bra om att du delar med dig av tips som förenklar baket. Som att klä formen med bakplåtspapper, eller att kavla degen till kanelbullarna mellan två smörade bakplåtspapper. Det tycker jag är väldigt värdefullt.

    Jag är nu inne på 5:e dagen med LCHF och ser att jag gått ner ½ hekto per dag – men jag hoppas att det inte håller i sig, eftersom jag inte är överviktig från början.
    Jag vill ju inte att folk ska säga: Marie . . ? jo, hon började med LCHF för några månader sedan och sedan dess har vi bara sett allt mindre av henne. Nu i tisdags försvann hon helt.

    Kladdkakan låter jättegod och jag ser att jag har allt hemma utom valnötter. Den får bli mitt nästa bak.

    • Mariann skriver:

      För att då trösta dig (när du nu inte egentligen vill ner i vikt) så är det oftast ett par tre kilo vatten som försvinner när man börjar lchf´a 😉
      jag hoppas alla mina kakor och bakverk kommer falla dig i smaken, och visst är det en härlig känsla att man faktiskt kan baka hälsosamt!?
      Lite av ett mirakel nästan 😉
      Lycka till med din LCHF och dina bak!
      kram från Mariann

  6. helena skriver:

    jaaa denna saffranskladdkaka måste jag baka i morgon ! tack fina du för receptet

  7. Elli skriver:

    Hej! Måste det vara osaltat smör?
    Mvh Elli

    • Mariann skriver:

      Hej, nej det måste inte vara det, men det är bäst, annars kommer kakorna smaka salt. I alla fall om du sötar enligt receptet.
      Öka sötningen och den kan fungera med saltat smör.

Kommentera

*