Socker och stärkelse göder cancer enligt vetenskapens värld

17 april, 2012 av Mariann Lämna en kommentar »

Detta har ju sagts inom LCHF så länge jag har läst på lågkolhydrats sidor i snart 4 år.
har ofta läst detta inne hos Annika Dahlqvist och på Kolhydrater i fokus.

Nu säger man på Vetenskapens värld att socker får cancerceller att växa!

Nu tar vetenskapens värld upp detta och man säger att IGF-1 får cancerceller att växa när de väl bildats. Nu jobbar läkemedelsindustrin på ett botemedel (givetvis gör de det). Varför inte bara äta rätt?

Som Annika Dahlqvist uttrycker det
så kan de som vill fortsätta äta kolhydrater i stor mängd kan hoppas på att läkemedelsindustrin hittar en medicin mot detta (och utan biverkningar).

Vi andra kan fortsätta minimera våra kolhydrater (LCHF) och minska risken för cancer.

 


Annonser

6 kommentarer

  1. Josef Boberg skriver:

    Det gäller ju att äta ”riktig mat” för att må bra – som jag ser det.

  2. Anna skriver:

    Dock ska man ju komma ihåg att IGF1 förekommer rikligt i mjölk(produkter) som ofta används inom LCHF-dieten. Och detta är bara en av de många tillväxtfaktorer som finns i mjölk. Egentligen ska vi väl inte äta mjölkprodukter alls mer än när vi ammas? Tycker ofta att denna problematik saknas i LCHF-debatten.

    Hälsingar Anna

    • Mariann skriver:

      Ja mjölkprod höjer insulinet mkt.
      jag själv försöker itne äta mejerier varje dag bortsett från smör då.

  3. ove skriver:

    ”Dock ska man ju komma ihåg att IGF1 förekommer rikligt i mjölk(produkter)”

    fast IGF1 eller somatomedin c som det också heter är ett stort protein. Det man får med komjölk bryts ned till aminosyror i magsäk och tarm och påverkar dig knappast. Det är förstås bara det kroppsegna hormonet som man själv utsöndrar spm har någon betydelse.

    • Mariann skriver:

      men visst är det så att vassle och kaseinet höjer blodsockret rätt raskt?
      men du menar på att det inget har att göra med IGF-1?

Kommentera

*