Sockerkaka – LCHF

17 juni, 2012 av Mariann Lämna en kommentar »

En jättegod LCHF sockerkaka, funkar utmärkt som tårtbotten också.

Ingredienser:
150 gram smält osaltat smör
1 dl grädde
5  ekologiska ägg
2 msk Bakery+ sötning
1 tsk vaniljpulver
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötsmjöl
0,5 dl pofiber
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver

Gör så här:
Vispa ägg  3-5 min, häll i smöret och grädde, blanda väl.
Blanda torra ingredienser och blanda de väl ner i smeten.
Klä en sockerkaksform 1,5 l med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i 175 grader i ca 35 min, känn på sockerkakan så den är torr och färdiggräddad.

 

©MariannAndersson


Annonser

17 kommentarer

  1. Mariel skriver:

    Hur mycket grädde ska det blandas i tillsammans med smöret..? Ser gott ut..:)

    • Mariann skriver:

      Ooppss grädden hade visst fallit ur listan`? Nu är det åtgärdat. 🙂
      Vermt tack för att du gjorde mig uppmärksam på detta lilla fel. TACK!
      Kram Mariann

  2. Jaana skriver:

    Blir den så där härligt luftig så man rent utav kan baka i rund form till tårtbottnar?
    Den ser nästan så ut.
    Jag skulle vilja göra en ”vanlig” tårta med luftiga bottnar ungefär som de man köper färdiga.
    Jag gjorde jordgubbstårta från ett av dina recept förra året till midsommar. Tänkte prova något annat nu då den var lite tung typ. Det var med hasselnötsmjöl men inte kokosnötmjöl.

  3. Jaana skriver:

    Kanon!
    Då ska jag ev testa innan midsommar.

  4. E skriver:

    Har inget bakplåtspapper hemma. Tror du det går smöra och bröa med pofiber?

    • Mariann skriver:

      Det är alltid en risk när man smörar och bröar, det är så olika fprmar det hänger på.
      Du får prova och se.
      har du nonstick så ökar chansen i alla fall.
      Kram och lycka till
      Marian

  5. Hej! Vilket bra grundrecept! Hade dock inte Po-fiber hemma, så vi ersatte det med 0,5dl mandelmjöl. Det blev helt okej, och med HALLON i, blev sockerkakan en ny favorit.
    Besök gärna vår blogg för att se resultatet.

  6. Sarah skriver:

    Hej! Jag tänkte ha den som tårtbotten. Går den att baka dagen innan och förvaras i kyl?

    • Mariann skriver:

      Jadå det går fint det! Tror inte du behöver ha den i kylen direkt heller, den klarar sig en dag i rumstemp om du vill det.

  7. brlla skriver:

    Jag har en vän som inte tål nötter och mandel och kan därför inte använda bla mandelmjöl. Har du ngt bra tips åt mig hur jag gör då?? 🙂 Hälsningar Bella

  8. Daniel skriver:

    Ser gott ut ☺

Kommentera

*