Torskburgare med tomatröra

4 november, 2011 av Mariann Lämna en kommentar »

ca 3-4 port

600 gram torsk
1 liten ekologisk citron rivet skal
1 knippe finhackad gräslök
2 ägg
salt och peppar

Tomatröra:
2 finhackade tomater
1 dl majonnäs
2 dl creme fraiche
1 msk chilisås
1 finhackad charlottenlök

Gör så här:
Torskburgare:
Dela torsken i mindre bitar och lägg dem i en matberedare med knivar, lägg i övriga ingredienser och blanda det till en smet och forma till burgare och stek dem i rejält med smör ca 5 minuter på var sida, eller tills de är färdiga.
Tomatröra: Blanda majonnäs och creme fraiche väl, blanda ner chilisås och den finhackade löken och till sist tomaterna.
Ät och njut!

 

 


Annonser

3 kommentarer

  1. Katarina skriver:

    Låter jättegott och enkelt!

  2. Annie skriver:

    Vad lätt & gott det lät. Läggs till i min provapå lista :) Passar alldelels utmärkt även om jag inte följer lchf :)

    • Mariann skriver:

      Hejsan och välkommen hit! :D
      jassåå hon äter inte á la LCHF
      då missar du nått ;)…
      Jättegott dessa torskburgare med tomatröran, måste ju säga at det mesta som finns här på bloggen är lätt&gott ;)
      jag är lite av den lata typen, snabbt, kvickt och lätt ska det helst gå. I alla fall nästan jämt.
      Jätte välkommen hit igen även om du inte äter lchf :D
      KRAM på dej
      Mariann

Kommentera

*