Varför välja ekologiska mejerier?

10 september, 2011 av Mariann Lämna en kommentar »

För både jordens hälsa och vår egen!
Ett steg i rätt riktning, dock ej tillräckligt 😉
Det finns fler sätt att se på mejeriproduktionen, dels måste vi titta på den ur miljösynpunkt och vår egen hälsosynpunkt.
De allra flesta mjölkdjur utfodras med soja och palmolja vilket skövlar regnskogen.
Det finns några mejerier som tar avstånd från detta och däribland Östgötamejerier
Naturskyddsföreningen menar på att vi alltid ska välja ekologiska mejerier.
Hjordnära är ett annat som ger oss ekologiska närproducerade mejerier.

Vår egen individuella hälsa ökas av näringstäta livsmedel och ju mindre omega 6 mejerierna innehåller desto bättre för oss.
Lyckliga den som har tillgång till JÄRNA mejeris produkter!
Sedan är väl annars det bästa man kan äta i mejeriväg helt råa och obehandlade sådana från gräsbetes djur, undra när det kommer finnas tillgängligt?


Nästa liv kanske….

 

Coltings bror Fredrik har skrivit en debattartikel om den vita lögnen. Den vita lögnen- opastöriserad mjölk en mänsklig rättighet eller en fara för allmänheten?

Kostdoktorn har också skrivit om Coltings bror som äter all mat RÅ. Läs den som vågar 😉

 

 

 

 


Annonser

2 kommentarer

  1. Hanna skriver:

    Har läst lite om det här med rå mat och det låter ju helt logiskt. Tror det blir lite svårt att implementera det i vardagen dock…

    • Mariann skriver:

      Att sitta och tugga råa ögon…. hmmm… råa ägg… jag vet inte om jag skulle fixa det. Men förr åt man säkert så. 😀
      Sedan menar man väl på att när vi började tillaga maten (kött) det var då hjärnan började växa?
      //Mariann

Kommentera

*